Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

ANONYMIA - midt i blant oss

I Anonymia – midt i blant oss forteller Liv Runesdatter og Signe Christine Urdal historier om kjærlighet, valg og tillit. Om det å bære på en stor sorg, som en ikke deler med sine nærmeste. Anonymia handler om eget selvbilde og andres blikk. Hvordan ønsker vi å bli sett?

PRESSEMELELDING

ANONYMIA
MIDT I BLANT OSS

Bryne kunstforening
21. januar – 26. februar 2012
Lørdager 12-16, søndager 13-17

Utstilling

I Anonymia – midt i blant oss forteller Liv Runesdatter og Signe Christine Urdal historier om kjærlighet, valg og tillit. Om det å bære på en stor sorg, som en ikke deler med sine nærmeste. Anonymia handler om eget selvbilde og andres blikk. Hvordan ønsker vi å bli sett?

Kunstnerne har tatt utgangspunkt i hiv, et av vår tids største sykdomstabu. Gjennom et knippe representanter med og uten denne diagnosen ønsker de å si noe grunnleggende om det menneskelige. Om behovet vi har for å forme vår egen identitet, vår fortelling om oss selv. Å få lov til å skjule de sider av oss som vi ikke ønsker å bli identifisert med. Hvilke konflikter oppstår når behovet vi har for å være ærlige og få aksept for våre svake og sterke sider møter behovet vi har for å beskytte oss selv og våre nærmeste? Hvordan forholder vi oss som enkeltindivid og samfunn til det uakseptable? Og hvordan rokkes vår selvfølelse hvis det er vi selv som bryter samfunnets tabu?

Om kunstnerene

Signe Christine Urdal er kunst- og dokumentarfotograf fra Stavanger, med utdanning fra Oslo Fotokunstskole. Hun startet karrieren som assistent for kunstfotograf Dag Alveng. Urdal har også mellomfag i sosialantropologi, noe som har påvirket hennes fotografiske blikk. Hun har motatt gode
kritikker for sin evne til å formidle andre menneskes liv og historier. Varhet, estetikk og humanisme er ord som karakteriserer Urdals fotografiske verk.
Signe Christine Urdal har deltatt på en rekke juryerte utstillinger på Preus museum, Ølhallene på Tou Scene, Porsgrunn kunsthall, Førde Kunstforening, Ålesund Kunstforening og Haugesund Kunstforening etc. Året 2011-2012 er Urdal valgt ut til å delta på programmet Northern Light MasterClass for internasjonale dokumentarfotografer i Groningen, Nederland, under ledelse av kurator Marc Prûst og Lars Boering (Lux Photo Gallery). Som en del av MasterClass skal deltakerne utvikle sitt eget fotografiske prosjekt, fulgt opp av internasjonale kuratorer og gallerister - med fokus på det internasjonale markedet.
www.scurdal.com
www.facebook.com/scurdal

Liv Runesdatter er vokalist, komponist og produsent. Hun er en kritikerrost og sjangeroverskridende utøver, og driver en kontinuerlig forsking på stemmen som instrument. Hun er utdannet (hovedfagsnivå) som utøvende sanger med fordypning i komposisjon, kammermusikk, tidlig musikk og pedagogikk fra Musikkonservatoriet i Rogaland. Hun har en omfattende produksjon bak seg og har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser og stipend, heriblant tre arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend (2007, 2008, 2011). Kammerensemblet hennes Song Circus mottar i 2012 Kulturrådets ensemblestøtte. Siden 2005 har hun drevet produksjonsselskapet CARMA Contemporary Art Music and Dance, og har komponert og produsert forestillinger i samarbeid med musikere, dansere, scenekunstnere, filmkunstnere, billedkunstnere og forskere fra mer enn 25 land. Hun har har fremført musikken sin på en lang rekke festivaler og scener over hele Europa, i Kaukasus, Canada og USA. Høsten 2010 ble hun tildelt en nasjonal aserbadsjansk musikkpris for sitt arbeid med "Sari Gelin", et norsk-aserbadjsansk folkemusikkprosjekt.
www.runesdatter.no


Om hiv og aids:

Rundt 35 millioner mennesker lever med hiv og aids verden over. 3000 av dem er bosatt i Norge. De representerer alle samfunnslag, livssyn og yrkesgrupper. Mellom dem er barn, ungdommer, voksne og eldre. Det de har til felles er en diagnose, og at de fleste holder diagnosen skjult.
«Mangel på kunnskap gir grobunn for mer diskriminerende holdninger som gjør livet vanskeligere for hiv-positive. Hver dag blir nær 7 000 unge mennesker smittet av hiv. Unge mennesker i alderen 15–25 år utgjør halvparten av de som blir smittet av hiv i verden. Mindre enn 40 prosent av unge mennesker har grunnleggende kunnskap om hiv. I dag nektes hiv-positive innreise og opphold i rundt 70 land i verden. Dette betyr at hiv-positive personer fratas muligheten til å studere eller jobbe der de vil.» (SAIH.no)





nummer=68455&pid=14770#.TxiTwHQO8YU.facebook;Link tittel her
Signe Christine Urdal - Anonymia #3
Anonymia #3
Signe Christine Urdal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu